Nieuwe Toyota modellen

Zuinig rijden met de nieuwe Toyota’s. Hieronder 3 Hybrids; de Yaris, de Auris en de Prius. 3 Succesvolle en uiterst betrouwbare Toyota’s.

De Toyota Yaris Hybrid

toyota yaris hybridDe Toyota Yaris Hybrid is een zuinige en compacte auto die toch heel veel ruimte biedt. De Toyota Yaris is wegenbelastingvrij voor heel 2013. Daarnaast krijgt de Yaris een energie label A voor zijn zuinigheid.  Ook heeft hij een lage bijtelling met 14%.

Even een stukje geschiedenis, de 1e generatie Toyota Yaris is van 1999 t/m 2005. De 2de generatie Toyota Yaris is van 2005 t/m 2011. De 3de Generatie Toyota Yaris welke vanaf eind 2011 in productie is genomen heeft opnieuw verbeterde rijeigenschappen.

De Toyota Yaris Hybrid kenmerkt zich doordat er gebruik gemaakt kan worden van een 1.5 liter benzine brandstofmotor maar dat er ook volledig elektrisch gereden worden. De Yaris Hybrid haalt met gemak een verbruik van 1 op 20 wat zeer zuinig te noemen is. Bij lage snelheden komt de elektromotor standaard in werking wat een flinke besparing in de stad kan opleveren. Dit kan al oplopen tot zo’n 40%.

De brandstofmotor levert een kracht van 74pk. De elektromotor levert een kracht van 45pk. De Toyota Yaris is redelijk vlot te noemen omdat hij de 1380kg zware auto in 11,8 seconden naar de 100km p/u weet te brengen.

Heel goedkoop is de Toyota Yaris niet in de aanschaf. Houdt rekening met een vanafprijs van 17.990,- euro.

Leuke kenmerken van de Yaris Hybrid: Je kunt kiezen voor een Toyota Touch & Go navigatie systeem.  Dit grootbeeld navigatiesysteem is met de vinger te bedienen (touchscreen) en kan worden voorzien van een achteruitrijdcamera. Een mooie opvolger van de parkeersensoren die alleen piepjes weergeven.

De Toyota Auris Hybrid

auris hybridDe Toyota Auris Hybrid is het grotere broertje van de Toyota Yaris. Ook de Auris Hybrid is energiezuinig met een energielabel A. De Hybrid Synergy Technologie is een combinatie van een elektromotor en een brandstofmotor (benzine) waarbij er zoveel mogelijk efficiënt wordt omgegaan met energie. Zo wordt de accu bijgeladen tijdens het remmen en zal de elektromotor bij een lage snelheid hulp bieden om de brandstofmotor nog zuiniger zijn werk te laten doen.

De Toyota Auris heeft een dynamischer design welke bijdraagt aan de aerodynamische wetten. Aan de binnenkant is hij verrassend ruim en praktisch ingedeeld. Er zijn veel opbergmogelijkheden die slim verstopt zijn. Er wordt dus zo veel mogelijk ruimte benut. De Toyota Auris heeft daardoor ook een bagageruimte van 360 liter. Ook bij de Toyota Auris is er een Toyota Touch & Go navigatiesysteem.

Voor het interieur zijn er hoogwaardige materialen gekozen welke duurzaam zijn en een prettige omgeving creëren.

De Toyota Auris Hybrid is er al vanaf 22.750,- euro. Je krijgt hiervoor een 1.8 benzinemotor en een elektromotor welke samen de Hybrid vormen. De Toyota Auris Hybrid is er alleen in een CVT Automaat te krijgen. CVT staat voor Continu Variabele Transmissie, wat een geweldige manier van schakelen is. Eenmaal gewend aan een CVT automaat dan wil je nooit meer terug.

De Toyota Prius

toyota priusTenslotte de Toyota Prius welke Toyota zelf  ’s-Werelds meest geavanceerde auto noemt. De nieuwe Toyota Prius is flink doorontwikkeld en zit bomvol innovativiteit. Hij is wegenbelasting vrij, energiezuinig, heeft een lage CO2 uitstoot en heeft een bijtelling van 14%.

Ook de Toyota Prius is voorzien van een prettige CVT automaat. De Head-up display projecteert informatie zoals de snelheid op de voorruit. Toyota heeft niet stil gezeten omdat er al 12 jaar aan de Prius gesleuteld worden om hem nog beter te krijgen.

De Toyota is uitermate geschikt voor stadsverkeer vanwege zijn Hybrid technologie welke er voor zorgt dat het milieu niet belast wordt met schadelijke uitlaatgassen. Je kunt tot een snelheid van 50km p/u volledig elektrisch rijden.

Het interieur is netjes en overzichtelijk en voelt een beetje als een ruimteschip aan. Hij is van binnen met hoge kwaliteit en duurzame materialen afgewerkt.

De Toyoya Prius Hybrid is te verkijgen met een 1.8 liter brandstofmotor. Er zijn meerdere uitvoeringen te verkrijgen zoals een Confort, Business, Dynamic en Executive. De gecombineerde aandrijving levert een vermogen van maar liefst 136pk (100kw).

Ook is er aan veiligheid gedacht. Standaard is de Toyota Prius voorzien van ABS, ECB (Brake by wire), VSC (voertuigstabilisatie), TCR (anti doorslipregeling en EBD (elektronische remkrachtverdeling). Uiteraard mogen de airbags niet ontbreken waaronder de gorijnairbags en een knie-airbag.

De Toyota Prius is al te verkrijgen vanaf 26.425,- euro.

Binnen 1 dag het beste bod gratis ontvangen? Test het gratis en vrijblijvend zelf uit!
Vul je kenteken hieronder in en wordt verrast!

kenteken bmw